Ik ben Jeannette Abma – van Dam, moeder van twee stoere jongens en getrouwd met mijn kanjer.
Al heel lang bezig met fotografie, maar sinds 2008 ben ik me veel meer gaan verdiepen in de technische aspecten van fotografie, de compositie en gebruik van licht door een cursus te gaan volgen bij Michel Mulder, een fantastisch fotograaf.

Ik geniet van mijn gezin, mijn familie en mijn vrienden. Ik word blij van de kleine dingen, zoals lang tafelen met vrienden met een goed glas wijn, heerlijk met het gezin op vakantie gaan, de eerste blaadjes aan de bomen als de lente in aantocht is, versgevallen sneeuw, vogeltjes die weer druk in de weer zijn met hun nestje en je ‘s morgens wakker fluiten, blije snoetjes van kinderen, lekker uitslapen op zondag en een heerlijk ontbijtje met verse jus en een gekookt eitje, dansen en muziek.

En liefst zou ik alles op de foto vast willen leggen om alle herinneringen levend te houden.

Dat is wat fotografie voor mij betekent het vastleggen van een mooi moment als herinnering om nooit meer te vergeten.

Van jongs af aan was ik bezig met fotografie. Mijn twee mooie meiden waren en zijn nog steeds mijn favoriete onderwerp. Enkele jaren geleden heb ik cursussen gevolgd bij fotograaf Karl Bannov. Vanaf dat moment ging mijn fototoestel niet meer op de automatische stand. Je kijkt anders naar de wereld om je heen en de kleine dingen ontgaan je minder. Landschappen, gebouwen, mijn camera gaat mee op pad, maar mensen vast leggen vind ik het mooiste om te doen

Het balletje is vanzelf gaan rollen. Familie en vrienden wilde dat ik foto's van hen of hun kinderen nam. Dat ik mensen op een mooie manier vast kon leggen en hen daarmee blij maakte, gaf mij veel positieve energie. Vooral kinderen zijn erg leuk om te fotograferen. ze staan zo onbevangen voor de camera en zijn zo creatief in hun houdingen! Een feest om te doen!

Af en toe volg ik een cursus om mezelf nieuwe vaardigheden bij te brengen. Samen met Jeannette hebben we een cursus 'flitstechniek' gevolgd van Arend Spaans en recent een dag 'Natuurlijk daglicht' van Willie Kers. Foto's in de studio of in de natuur, beide hebben hun eigen charme.

Als autodidact heb ik mezelf bekend gemaakt met Photoshop. Verschillende foto's combineren zodat het eindresultaat nog mooier wordt. Het resultaat is altijd verrassend en niet te voorspellen. Gewoon proberen of je meerwaarde aan een foto kunt geven. Verschillende foto's tot een kunstwerk transformeren, dat is mijn passie!

Ellen Snoek

Samen hebben we onze krachten gebundeld in JE Fotografie. Voor de gezelligheid, om elkaar scherp te houden of aan te vullen. Elk hebben we onze eigen stijl en kwaliteiten. We kijken dan ook wie het beste matcht met de opdracht. En mocht het handig zijn, voeren we gezellig een opdracht samen uit!